Ora ana pungkasan kanggo ketidakseimbangan pasokan / panjaluk solar

Masalah rantai pasokan solar sing diwiwiti taun kepungkur kanthi rega dhuwur lan kekurangan polysilicon terus nganti 2022. Nanging kita wis ndeleng prabédan nyata saka ramalan sadurunge rega bakal mudhun kanthi bertahap saben kuartal taun iki.Alan Tu PV Infolink nyelidiki kahanan pasar solar lan menehi wawasan.

PV InfoLink proyèk panjaluk modul PV global tekan 223 GW taun iki, kanthi ramalan optimis 248 GW.Kapasitas terpasang kumulatif samesthine bakal tekan 1 TW ing pungkasan taun.

China isih ndominasi panjaluk PV.Panjaluk modul 80 GW sing didorong kebijakan bakal nambah pangembangan pasar solar.Ing posisi nomer loro yaiku pasar Eropa, sing makarya kanggo nyepetake pangembangan energi terbarukan kanggo ngilangi gas alam Rusia.Eropa samesthine bakal ndeleng 49 GW panjaluk modul taun iki.

Pasar paling gedhe nomer telu, Amerika Serikat, wis ngalami macem-macem pasokan lan permintaan wiwit taun kepungkur.Disrupted dening Withhold Release Order (WRO), pasokan ora bisa nyukupi permintaan.Kajaba iku, investigasi babagan anti-circumvention ing Asia Kidul-Wétan taun iki nyebabake kahanan sing durung mesthi ing pasokan sel lan modul kanggo pesenan AS lan nambah tingkat panggunaan sing murah ing Asia Tenggara ing tengah-tengah pengaruh WRO.

Akibaté, pasokan menyang pasar AS bakal kurang dikarepake ing saindhenging taun iki;dikarepake modul bakal tetep ing taun pungkasan 26 GW utawa malah luwih murah.Telu pasar paling gedhe bebarengan bakal nyumbang udakara 70% panjaluk.

Panjaluk ing kuartal pisanan 2022 tetep udakara 50 GW, sanajan regane dhuwur.Ing China, proyek sing ditundha saka taun kepungkur diwiwiti.Nalika proyek sing dipasang ing lemah ditundha amarga rega modul sing dhuwur sajrone jangka pendek, lan panjaluk saka proyèk generasi sing disebar terus amarga sensitivitas rega sing luwih murah.Ing pasar ing njaba China, India nyekseni imbang inventaris sing kuat sadurunge ngenalake tugas khusus (BCD) ing tanggal 1 April, kanthi permintaan 4 GW nganti 5 GW ing kuartal pertama.Panjaluk tetep ing AS, dene Eropa ndeleng panjaluk sing luwih kuat tinimbang sing diarepake kanthi panjaluk pesenan lan tandha tandha.Penerimaan pasar EU kanggo rega sing luwih dhuwur uga tambah.

Sakabèhé, panjaluk ing kuartal kaping pindho bisa didorong dening generasi sing disebar lan sawetara proyek skala sarana ing China, dene inventaris modul sing kuat ing Eropa narik kawigaten ing tengah-tengah transisi energi sing cepet, lan panjaluk sing tetep saka wilayah Asia-Pasifik.AS lan India, ing sisih liya, samesthine bakal nyuda demad, amarga anané penyelidikan anti-circumvention lan tarif BCD sing dhuwur.Nanging, dikarepake saka kabeh wilayah bebarengan ngumpulake 52 GW, rada luwih dhuwur tinimbang ing kuartal pisanan.

Ing tingkat rega saiki, kapasitas terpasang sing dijamin China bakal narik inventaris saka proyek skala sarana ing kuartal katelu lan kaping papat, dene proyek generasi sing disebarake bakal terus.Ing latar mburi iki, pasar China bakal terus nggunakake volume gedhe saka modul.

Prospek kanggo pasar AS bakal tetep ora jelas nganti asil investigasi anti-circumvention diumumake ing pungkasan Agustus.Eropa terus ndeleng panjaluk bullish, tanpa musim dhuwur utawa sithik ing saindhenging taun.

Sakabèhé, panjaluk ing paruh kapindho taun bakal ngluwihi ing separo pisanan.PV Infolink prédhiksi mundhak bertahap saka wektu, tekan puncak ing waktu papat.

Kekurangan polysilicon

Kaya sing dituduhake ing grafik (kiwa), pasokan polysilicon wis saya apik wiwit taun kepungkur lan bisa uga bisa nyukupi kabutuhan pangguna pungkasan.Nanging, InfoLink prédhiksi manawa pasokan polysilicon bakal tetep cendhak amarga faktor ing ngisor iki: Kaping pisanan, butuh udakara nem wulan kanggo jalur produksi anyar tekan kapasitas lengkap, tegese produksi diwatesi.Kapindho, wektu sing ditindakake kanggo kapasitas anyar online beda-beda ing antarane manufaktur, kanthi kapasitas mundhak alon-alon sajrone kuartal pertama lan kaping pindho, banjur tambah akeh ing kuartal katelu lan kaping papat.Pungkasan, sanajan produksi polysilicon terus, kebangkitan Covid-19 ing China wis ngganggu pasokan, saengga ora bisa nyukupi permintaan saka segmen wafer, sing nduwe kapasitas gedhe.

Tren rega bahan mentah lan BOM mutusake manawa rega modul bakal terus mundhak.Kaya polysilicon, misale jek volume produksi partikel EVA bisa nyukupi permintaan saka sektor modul taun iki, nanging pangopènan peralatan lan pandemi bakal nyebabake hubungan panjaluk pasokan sing ora seimbang ing wektu sing cendhak.

Rega ranté pasokan samesthine bakal tetep munggah lan ora bakal mudhun nganti pungkasan taun, nalika kapasitas produksi polysilicon anyar teka kanthi online.Taun ngarep, kabeh ranté pasokan muga-muga bisa pulih kanthi sehat, saéngga para produsen modul lan pemasok sistem sing wis ditekan dawa bisa ambegan.Sayange, keseimbangane antarane rega dhuwur lan panjaluk sing kuat terus dadi topik diskusi utama ing taun 2022.

Babagan penulis

Alan Tu minangka asisten riset ing PV InfoLink.Dheweke fokus ing kabijakan nasional lan analisis panjaluk, ndhukung kompilasi data PV kanggo saben waktu lan nyelidiki analisis pasar regional.Dheweke uga melu riset rega lan kapasitas produksi ing segmen sel, nglaporake informasi pasar asli.PV InfoLink minangka panyedhiya intelijen pasar PV solar sing fokus ing rantai pasokan PV.Perusahaan kasebut nawakake kuotasi sing akurat, wawasan pasar PV sing dipercaya, lan database pasokan / permintaan pasar PV global.Iki uga menehi saran profesional kanggo mbantu perusahaan tetep ndhisiki kompetisi ing pasar.


Wektu kirim: Mei-05-2022

Kirim pesen menyang kita:

Tulis pesen ing kene lan kirim menyang kita